ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Cahul a fost eficientizat energetic cu ajutorul AEE

10:41 | 27.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Cahul a fost eficientizat energetic, cu susținerea Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE). Astfel, colectivul instituției va beneficia de condiții mai bune, iar cheltuielile pentru căldură se vor micșora, transmite MOLDPRES.

În cadrul proiectului au fost realizate trei măsuri de bază: înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare, izolarea termică a pereților exteriori și izolarea termică a tavanelor.

“Aceste acțiuni au determinat economii de energie în valoare de 475 336 kWh pe an, economii financiare de 324 de mii de lei anual și reducerea emisiilor de CO2 cu 96 de tone pe an. Valoarea totală a proiectului a însumat 4 milioane 543 de mii de lei”, indică AEE.

foto: AEE 

img21005413

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!