ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 16% din populația țării a fost imunizată împotriva COVID-19

13:00 | 27.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. În Republica Moldova au fost administrate 973 mii de doze de vaccin anticovid, ceea ce reprezintă o rată de imunizare de 16,4%, fără însă a contabiliza și persoanele vaccinate în afara țării. Rapelul a fost administrat la 13,12% din totalul populației. Datele au fost prezentate astăzi de conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în cadrul unei conferințe de presă, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, până în prezent, țara noastră a recepționat peste un milion 300 mii de doze de vaccin, ultimele 100 mii de doze venind recent din România. Din totalul vaccinurilor recepționate, stocurile de Astra Zeneca au fost utilizate în proporție de peste 95%, Sputnik V – 95,7%, Pfizer – în jur de 62%, Sinopharm – peste 32%, Sinovac – peste 75% și Johnson&Johnson – peste 72 la sută.

Conducerea MSMPS a reiterat necesitatea intensificării procesului de imunizare, mai ales după ce tulpina Delta a virusului a fost confirmată pe teritoriul țării noastre, în acest sens fiind deschise pe teritoriul țării 500 de puncte de vaccinare.

Din totalul persoanelor vaccinate, 474 au fost depistate pozitiv cu COVID-19 după ce au primit serul, însă niciunul nu a făcut o formă gravă a bolii.

Autoritățile din sănătate au precizat că, până la sfârșitul lunii iulie, în Republica Moldova ar putea ajunge și primul lot din cele 700 mii de doze de vaccin Pfizer, achiziționate de Guvern.

img21005421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!