ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii Armatei Naționale au demarat antrenamentele pentru parada militară

15:22 | 27.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naționale au demarat antrenamentele pentru parada militară, care va avea loc la data de 27 august, cu prilejul aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit comandantului Armatei Naționale, Igor Gorgan, în prezent, în unități are loc procesul de selectare a militarilor participanți la paradă şi închegare a formațiunilor care vor defila în Piața Marii Adunări Naționale, alături de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS).

El a specificat că la parada din 27 august vor participa militari din garnizoanele Bălţi, Chişinău şi Cahul, Academia Militară „Alexandru cel Bun”, dar şi o formațiune a veteranilor conflictului armat din anul 1992 pentru apărarea integrității şi independenței Republicii Moldova.

Antrenamentele comune cu efectivul din cadrul structurilor antrenate la paradă (MA, MAI, SIS) vor avea loc în luna august, sub podul de pe șoseaua Hâncești, cartierul Telecentru. Repetițiile generale se vor desfășura în Piaţa Marii Adunări Naţionale în a doua decadă a lunii august.

Decretul privind desfășurarea paradei militare cu prilejul sărbătoririi aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova a fost semnat de șeful statului, Comandant Suprem al Forţelor Armate, Maia Sandu, şi publicat în Monitorul Oficial în data de 23 iulie.

foto: army.md

img21005431

img21005431

img21005431

img21005431

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!