ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumul din Larga Nouă, Cahul a fost iluminat cu sprijinul UE

11:15 | 28.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Drumul spre instituţiile publice din satul Larga Nouă, raionul Cahul a fost reabilitat datorită proiectului „Sat iluminat – sat modernizat”, implementat de Grupul de acţiune locală (GAL) „Valea Halmagei”, din fondurile Uniunii Europene. În urma acestuia, sătenii beneficiază de o alee de peste un kilometru, pavată şi iluminată, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

„Proiectul dat este o oportunitate de a avea o viață mai bună pentru toți locuitorii satului Larga Nouă. Aceasta leagă toate instituțiile publice din sat, grădinița și gimnaziul și totodată face posibilă alimentarea cu energie electrică a stației de epurare care este în construcție. Or, este vorba de două proiecte care se dezvoltă concomitent”, a declarat primarul localităţii Tatiana Maidan, citată de ziaudeazi.md.

Aleea se află în nemijlocita apropiere a unui teren de joacă pentru copii, care este solicitat de localnici. Necesitatea amenajării acestei alei a fost indicată de cetățenii din zonă care zilnic merg pe această cărare la grădiniță sau la școală. Iluminarea aleii, spun cetățenii, le va da siguranță mai ales în perioada rece a anului când zilele sunt mai scurte.

„Pentru locuitorii comunei este foarte binevenit acest proiect, satul are acum un aspect mai modern și face viața locuitorilor mai ușoară. GAL este o posibilitate de a îmbunătăți condițiile de viață iar pentru antreprenori oferă posibilități de a dezvolta afaceri”, a afirmat o localnică.

foto: Facebook

img21005445

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!