ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Organele electorale constituite pentru desfășurarea alegerilor parlamentare au fost dizolvate

11:00 | 28.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a dizolvat organele electorale constituite pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent, transmite MOLDPRES.

În ședința de astăzi a autorității electorale centrale a fost decisă dizolvarea consiliilor electorale constituite  și a birourilor electorale ale secțiilor de votare.

În informația prezentată în cadrul ședinței CEC s-a menționat că pentru organizarea şi desfășurarea scrutinului legislativ anticipat au fost constituite 37 de consilii electorale ale circumscripțiilor electorale de nivelul doi și 2 150 de birouri electorale ale secțiilor de votare.

Autoritatea electorală centrală a totalizat rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie în baza activității birourilor electorale ale secțiilor de votare, care au întocmit procese-verbale privind rezultatele numărării voturilor.

Potrivit totalizării făcute de Comisia Electorală Centrală, în Parlamentul Republicii Moldova au intrat trei formațiuni politice - Partidul Acțiune și Solidaritate, care a obținut 63 de mandate de deputat, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, cu 32 de mandate și Partidul Politic „Șor”, cu 6 mandate de deputat.

Noul legislativ s-a întrunit luni, 26 iulie, în ședința de constituire. Următoarea ședință a Parlamentului va avea loc joi, 29 iulie.

img21005446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!