ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău cere suportul polițiștilor pentru respectarea regulilor de sănătate publică

13:31 | 28.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Comisia municipală Extraordinară de Sănătate Publică a dispus ieri revenirea la Codul galben de alertă sanitară în municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

Comisia a constatat o creștere, în ultima săptămână, cu peste 40% a numărului de noi contaminări cu COVID-19 și o majorare cu 5,9% a deceselor legate de coronavirus, fapt pentru care a calificat situația epidemiologică drept „alarmantă”.

Potrivit noilor măsuri de prevenire a creșterii numărului de noi îmbolnăviri dar și a extinderii tulpinii Delta, este recomandată evitarea evenimentelor care implică prezența aglomerațiilor umane.

În același timp, autoritățile municipale au solicitat suportul imediat al organelor de forță (Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General de Carabinieri) în patrularea străzilor și monitorizarea respectării regulilor de sănătate publică, inclusiv la stațiile de așteptare a transportului.

Măsurile sanitare elementare rămân în vigoare: purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public, la stațiile de așteptare, la toate evenimentele publice în spațiile deschise cu aglomerații umane, în cadrul întrunirilor cu caracter unic, adunărilor în masă cu respectarea în aceste cazuri a distanței fizice de minim un metru.

Anterior, în municipiu a fost în vigoare Codul verde de alertă sanitară.

img21005454

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!