ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase călători vor fi plasați în carantină după ce au prezentat la frontieră teste COVID false

15:11 | 28.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Șase călători vor fi plasați în carantină după ce au prezentat la trecerea hotarului teste COVID false. Testele au fost ridicate de polițiștii de frontieră și remise Laboratorului tehnico-juridic pentru expertiză, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, cele șase documente cu semne vizibile de falsificare au fost identificate pe parcursul zilei de ieri, pe sensul de intrare în țară. Trei dintre ele au fost ridicate în punctul de trecere Lipcani - Rădăuți Prut de la doi cetățeni ai României și un conațional care se întorceau din Germania. Audiați, ei au declarat că au dat analizele necesare pentru eliberarea documentelor respective, recunoscând ulterior, că pentru obținerea rapidă a rezultatelor au achitat suplimentar câte 50 de euro fiecare. 

Și un ucrainean este documentat pentru prezentarea testului falsificat. Actul ar fi emis de către un laborator medical din Ucraina. În timpul controlului, polițistul de frontieră a depistat indici necaracteristici, iar examinat suplimentar s-a confirmat neveridicitatea actului. De asemenea, doi soți din Sângerei au dorit să traverseze hotarul prin PTF Sculeni, iar în timpul verificărilor au fost informați despre falsificarea testelor prezentate.

Toate testele au fost ridicate și remise Laboratorului tehnico-juridic pentru realizarea expertizei, iar persoanele au fost plasate în carantină.

foto: Poliția de Frontieră

img21005456

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!