ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Au fost constituite fracțiunile parlamentare

10:27 | 29.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. În Parlamentul de legislatura a XI-a au fost constituite trei fracțiuni parlamentare. Despre aceasta s-a anunțat astăzi, la ședința Legislativului, transmite MOLDPRES.

Astfel, fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), cu 63 de deputați, va fi condusă de Mihail Popșoi. Vladimir Bolea, Doina Gherman și Lilian Carp vor fi vicepreședinți ai fracțiunii.

Fracțiunea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor are 32 de deputați. Președintele acesteia a fost aleasă Zinaida Greceanîi, iar Corneliu Furculiță și Constantin Starîș vor fi vicepreședinți.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „Șor”, cu şase deputați în componența sa, va fi condusă de Ilan Șor.

PAS a declarat despre constituirea majorității parlamentare. În același timp, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor s-a declarat în opoziție.

Fracțiunea Șor a declarat că va activa în calitate de ”opoziție constructivă”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!