ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În Republica Moldova este marcată cea de-a 27-a aniversare a Constituției

11:21 | 29.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Astăzi este marcată cea de-a 27-a aniversare a Constituției Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Cu această ocazie, președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a transmis un mesaj, în care se menționează că adoptarea Constituției a fost produsul unor circumstanțe istorice și a presupus evaluarea dezideratelor generale ale societății din Republica Moldova de la acel moment.

„Societatea de atunci a optat pentru consolidarea statului de drept, pentru garantarea demnității umane, pentru protecția drepturilor fundamentale și pentru fortificarea democrației. Opțiunea constituantei influențează în mod fundamental ordinea socială de astăzi. Paginii scrise atunci de constituantă li se adaugă hotărârile Curții Constituționale pronunțate de-a lungul timpului. Ele fac corp comun cu Constituția și sunt inseparabile de aceasta”, se arată în mesaj. 

„În această zi, îmi doresc să ajungem să putem afirma, fără nicio rezervă, că în Republica Moldova, stat democratic bazat pe preeminența dreptului, drepturile fundamentale sunt garantate în mod efectiv de către autoritățile acestuia, așa cum o prescrie Constituția”, se mai spune în mesajul semnat de Domnica Manole.

Ziua Constituției Republicii Moldova este marcată anual pe data de 29 iulie. Legea Supremă a fost adoptată la 29 iulie 1994 şi a intrat în vigoare la 27 august 1994.

foto: curentul.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!