ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului

15:18 | 29.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Liderul Partidului Acțiune şi Solidaritate (PAS), deputatul Igor Grosu, a fost ales astăzi președinte al Parlamentului de legislatura a XI-a, cu votul secret al 64 de deputați, transmite MOLDPRES.

Fracțiunea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor nu a participat la procedura de vot.  

Igor Grosu este născut la 30 noiembrie 1972 în satul Andrușul de Sus, raionul Cahul. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, licențiat în istorie.

În perioada 15 august 2012 – 12 august 2015 a deținut funcția de viceministru al educației.

Din 15 mai 2016 este membru al partidului PAS, în 2019 fiind ales deputat pe lista națională a Blocului electoral ”ACUM Platforma DA și PAS”.

În Parlamentul de Legislatura a X-a a fost președinte al Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, vicepreședinte al Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, șef al delegaţiei la Adunarea Parlamentară a OTAN, autor sau coautor a peste 50 de proiecte de inițiative legislative.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 a candidat din partea Partidului Politic ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, fiind numărul unu în listă.

Igor Grosu este căsătorit și are trei copii.

foto: MOLDPRES

img21005481

img21005481

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!