ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 30 de mii de doze de vaccin Pfizer au ajuns în Republica Moldova

16:36 | 29.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Un lot de 30.420 de doze de vaccin împotriva COVID-19, produse de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech, a ajuns astăzi la Chișinău. Este vorba de prima tranșă din lotul de 700.830 de doze achiziționate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, prin intermediul Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistență Externă, transmite MOLDPRES.

Vaccinul a fost depozitat la Agenția Națională pentru Sănătate Publică și urmează să fie distribuit proporțional în toate punctele de vaccinare din țară. La data de 23 iulie curent, Republica Moldova a recepționat un lot de 100.620 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, oferit cu titlu gratuit de Guvernul României.

Până în prezent, 1.008.885 de doze de vaccin au fost administrate în țara noastră, iar 469.986 de persoane au fost complet imunizate.

foto: MSMPS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!