ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fracțiunile parlamentare sunt așteptate la consultări cu Președintele

08:25 | 30.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Fracțiunile parlamentare sunt așteptate astăzi la consultări cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru identificarea candidatului la funcția de prim-ministru, comunică MOLDPRES.

Primii la întrevederea cu șeful statului, la ora 8.30, vor veni deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate, după care, la ora 09.00, Maia Sandu se va întâlni cu cei din fracțiunea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. La ora 09.30 sunt așteptați deputații din fracțiunea Partidului „Șor”.

Președintele interimar al PAS, Igor Grosu a anunțat că formațiunea a decis să o propună pe Natalia Gavriliță la funcția de premier. „Imediat după ședința Parlamentului am convocat ședința PAS și am decis să înaintăm candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premier”, a spus Grosu.

Într-o postare pe pagina sa oficială, liderul socialiștilor, Igor Dodon a scris că “nu este specificat nicăieri că întrevederea trebuie să fie la Președinție. Știu că colegii noștri din fracțiune au invitat-o pe dna Maia Sandu, dacă vrea să vină la consultări, au spus - veniți în oficiul fracțiunii la Parlament, așa cum am făcut eu în 2019”, a adăugat Dodon.

El a precizat că „Natalia Gavriliță este un bun profesionist, însă opoziția nu poate susține persoanele puterii la funcțiile-cheie din instituții”.

img21005491

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!