ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavriliță este candidatul PAS pentru funcția de premier

09:15 | 30.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Natalia Gavriliță este candidatul PAS pentru funcția de premier și în scurt timp ea va veni cu o garnitură guvernamentală capabilă să pună în practică agenda pe care cetățenii au susținut-o la recentele alegeri. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele fracțiunii PAS, Mihai Popșoi după consultările cu șeful statului, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, decizia de a o înainta pe Gavriliță a fost una susținută de întreaga formațiune. “Gavriliță va veni în fața țării cu un Guvern care din prima zi va proceda la implementarea agendei pe care cetățenii au sprijinit-o la alegeri. Ea este cel mai bine poziționată pentru acesta funcție, are experiență, are portofoliul fiscal economic și în aceste condiții și gratie sprijinului total al partidului va reuși să contribuie la progrese social-economice”, a opinat Popșoi.

El a evitat sa spună cine va face parte din noua garnitură guvernamentală, dar a precizat că în listă se vor regăsi și vechi miniștri.

La ora 09.00, Maia Sandu îi așteaptă la consultări pe deputații din fracțiunea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, iar la ora 09.30 sunt așteptați cei din fracțiunea Partidului „Șor”.

Liderul socialiștilor Igor Dodon susține că „Natalia Gavriliță este un bun profesionist, însă opoziția nu poate susține persoanele puterii la funcțiile-cheie din instituții”.

foto: MOLDPRES

img21005497

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!