ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău are loc Maratonul de vaccinare a cadrelor didactice

10:35 | 30.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Municipalitatea Chișinău își dorește imunizarea tuturor cadrelor didactice care activează în instituțiile municipale de învățământ, transmite MOLDPRES.

Primăria Chișinău a anunțat că vineri și sâmbătă, 30 și 31 iulie, la Centrul municipal de vaccinare din str. Petru Rareş, 18 se va desfășura Maratonul de vaccinare pentru cadrele didactice care are genericul „Hai la școală în siguranță".

La eveniment sunt așteptați să se imunizeze împotriva COVID-19 toți angajații din sistemul educațional din capitală - cadrele didactice și personalul auxiliar.

Potrivit informației prezentate de primărie, Centrul municipal de vaccinare pune la dispoziția cadrelor didactice vaccinuri de la diverși producători - Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sputnik V (doza 2).

În prima zi a evenimentului, vineri, 30 iulie, sunt invitate pentru imunizare cadrele didactice și personalul auxiliar din învăţământul general (şcoli, grădiniţe), iar sâmbătă sunt programați să primească serul antiCOVID angajaţii Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei ai Direcţiei cultură.

Capacitatea Centrului municipal de vaccinare este de 1200 de persoane pe zi.

Vaccinul este administrat gratuit, în baza actului de identitate, după principiul primul venit - primul servit.

Șeful interimar al Direcției sănătate și asistență socială, Boris Gâlcă, a anunțat că astăzi, timp de o oră și jumătate de la declanșarea procesului de imunizare s-au vaccinat peste 200 de persoane. 

Anterior, edilul capitalei, Ion Ceban, a declarat că de la 1 septembrie, municipalitatea preconizează desfășurarea procesului educaţional cu prezenţa fizică în sălile de clasă a profesorilor şi elevilor. Pentru realizarea acestui lucru, mai mult de 70 la sută din totalul cadrelor didactice care activează în sistemul municipal de învățământ ar trebui să fie vaccinate. 

img21005500

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!