ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavriliță: La începutul săptămânii viitoare voi face publică lista de miniștri

11:53 | 30.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Candidatul nominalizat astăzi de șeful statului la funcția de premier, Natalia Gavriliță a anunțat că la începutul săptămânii viitoare va face publică lista de miniștri, comunică MOLDPRES.

Într-o postare pe pagina sa, Gavriliță a scris că este onorată de nominalizare și hotărâtă să realizeze așteptările cetățenilor.

“Azi am fost nominalizată de Președintele Maia Sandu la funcția de prim-ministru. Sunt onorată și hotărâtă să împlinesc așteptările cetățenilor. La începutul săptămânii viitoare voi face publică lista de miniștri și sper, tot săptămâna viitoare să avem învestirea în Parlament. Urmează o perioadă de muncă, reorganizare a instituțiilor de stat și recuperare economică”, a scris candidatul la funcția de prim-ministru.

Acum o oră Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a nominalizat-o pe Natalia Gavriliță drept candidat la funcția de prim-ministru.

„Am semnat astăzi, după consultările cu fracțiunile parlamentare, Decretul de desemnare a Nataliei Gavriliță la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. Gavriliță are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului”, a spus Președintele Maia Sandu.

Natalia Gavriliță are 44 de ani, este de profesie economist. A deținut funcția de ministru al Finanțelor în perioada 8 iunie - 14 noiembrie 2019, iar în februarie 2021 a fost desemnată în calitate de candidat la funcția de prim-ministru de către Președintele Maia Sandu. Cabinetul de miniștri propus a fost respins de majoritatea parlamentară PSRM-Șor.

foto: MOLDPRES

img21005510

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!