ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Națională a României va oferi consultanță unor instituții din Republica Moldova

14:07 | 30.07.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din România a anunțat că va implementa un proiect de asistență tehnică instituțională în domeniul bancar în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Ministerul român a specificat că a câștigat, la Comisia Europeană, un proiect twinning în valoare de 1,72 de milioane de euro în care va oferi asistență Băncii Naționale a Moldovei și Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Republica Moldova pentru sprijin în implementarea reformelor legate de Acordul de asociere UE-Moldova/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător DCFTA /AA. 

România, în calitate de lider de proiect, este reprezentată de Banca Națională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, având parteneri juniori De Nederlandsche Bank, Olanda și Lietuvos Bankas, Lituania.

Valoarea proiectului este de 1,72 milioane euro. Acesta va demara în luna septembrie a.c., și va avea o durată de implementare de 24 luni. 

foto: mapio.net

img21005519

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!