ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

14:42 | 30.07.2021 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare – 30 iulie 2021 

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței extraordinare din 30 iulie 2021, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), potrivit misiunii și atribuțiilor conferite de legea-cadru, a aprobat decizii aferente pieței financiare nonbancare, mai cu seamă: 

I. Autorizare

*  Exprimarea acordului prealabil pentru delegarea împuternicirilor membrilor Comisiei de cenzori a CA „GENERAL ASIGURĂRI” SA, pentru perioada 2021-2022, entității de audit ,,AUDIT-CONCRET” SA. De asemenea, autoritatea de supraveghere a aprobat prealabil Firma de audit „MOLDAUDITING” SRL și membrii echipei acesteia (în componența: V. Castraveț, N. Iliev, G. Nistor, D. Plugaru, și L. Solomon-Griniuc) pentru efectuarea misiunilor de audit în cadrul entității menționate, după cum urmează:

- auditul situațiilor financiare (perioada de gestiune 2021);

- auditul în scop de supraveghere - adecvarea şi implementarea politicilor şi procedurilor interne ale asigurătorului în domeniul de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanțării terorismului, precum şi analizarea efectuării tranzacțiilor;

*  Acordarea Brokerului de Asigurare-Reasigurare ”ELSE ASSISTANCE” SRL a licenței pentru dreptul de a desfășura activitate de intermediere în asigurări și/sau reasigurări, pe termen nelimitat. Totodată, a fost eliberat acordul pentru desemnarea (A. Gontarenco) în calitate de administrator și (L. Bucur) în funcția de contabil-șef la entitatea respectivă;

*  Acordarea BAR ”GENOVA ASIGURĂRI” SRL a licenței pentru dreptul de a desfășura activitate de intermediere în asigurări și/sau reasigurări, pe termen nelimitat. În același timp, a fost exprimat acordul pentru desemnarea (I. Stavilă) în calitate de administrator al BAR ,,GENOVA ASIGURĂRI” SRL și (L. Mocan) în funcția de contabil-șef la aceeași entitate;

*  Aprobarea candidaturilor (V. Colun, C. Tomuleț și A. Zubco) pentru exercitarea atribuțiilor de membri ai Consiliului Societății ”INTACT ASIGURĂRI GENERALE” SA. 

II. Supraveghere

Prelungirea (cu 35 de zile) a termenului de efectuare a controlului  tematic privind respectarea de către Compania „INTACT ASIGURĂRI GENERALE” SA a cadrului normativ aferent calității activelor admise să reprezinte fondurile asiguraților și asigurătorului, precum și verificarea corectitudinii formării și menținerii rezervelor tehnice de asigurare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!