ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În urma vijeliei de săptămâna trecută, în capitală au căzut 28 de arbori

09:35 | 02.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Vijelia de la sfârșitul săptămânii trecute a provocat căderea a 28 de arbori masivi în capitală. Serviciile municipale au activat până pe data de 1 august pentru eliminarea acestora, transmite MOLDPRES.

Consilierul primarului municipiului Chișinău, Tudor Gârbu, a declarat astăzi că, în urma vijeliei din data de 29 iulie, serviciile municipale au activat în stare de alertă pentru eliberarea carosabilului de arborii și crengile căzute în urma calamității naturale.

“Toate serviciile municipalității și preturile au activat în stare de alertă pentru restabilirea circulației pe străzile pe care au căzut arbori și crengi. Cei 28 de arbori nu erau uscați – acest lucru vorbește despre viteza și puterea vijeliei”, a menționat consilierul.

În același timp, oficialul a spus că pentru eliminarea consecințelor provocate de acest dezastru natural au lucrat șapte echipe mobile, inclusiv duminică, 1 august. „Sectoarele Centru și Râșcani au fost cele mai afectate de vijelie”, a specificat Gârbu.

foto: chisinau.md

img21005553

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!