ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 60 la sută din cadrele didactice din Chișinău au fost vaccinate

09:51 | 02.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. În cadrul maratonului de vaccinare, desfășurat în perioada 30-31 iulie, la Centrul municipal de vaccinare din Chișinău s-au imunizat 850 de cadre didactice, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul Olga Ursu, care a prezidat astăzi ședința on-line a serviciilor municipalității Chișinău, a solicitat responsabililor Direcției generale educație, tineret și sport să depună mai multe eforturi pentru a responsabiliza toate cadrele didactice din sistemul municipal de învățământ despre necesitatea imunizării anticovid. "Pentru reluarea procesului de învățământ cu prezența fizică a elevilor și profesorilor în clase este necesară imunizarea a 70 la sută din personalul didactic", a declarat viceprimarul Ursu.

Responsabilii Direcției educație au declarat că, în urma maratonului de vaccinare, desfășurat în perioada 30-31 iulie, au fost imunizate 850 de persoane, fiind atinsă cifra de imunizare a peste 60 la sută din totalul cadrelor didactice care activează în instituțiile municipale de învățământ.

În cadrul maratonului de vaccinare, Centrul municipal de vaccinare a pus la dispoziția personalului care activează în instituțiile municipale de învățământ următoarele tipuri de vaccin: Pfizer-BioNTech, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sputnik-V (doza 2).

foto simbol

img21005554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!