ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean

15:52 | 02.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut astăzi o discuție telefonică cu Dmitri Razumkov, președintele Radei Supreme a Ucrainei, informează MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul convorbirii a fost discutată cooperarea bilaterală pe dimensiunea parlamentară. Pentru o mai bună colaborare oficialii au convenit să efectueze un schimb de vizite în cel mai apropiat timp.

”Avem multe probleme similare ce trebuie soluționate, dar totodată şi mai multe oportunități şi capacități de cooperare”, a menționat în context speakerul Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a subliniat faptul că în curând, atât ţara noastră, cât și Ucraina vor celebra 30 de ani de la independență. Cu această ocazie, Igor Grosu a transmis cele mai calde felicitări omologului său ucrainean, dându-i asigurări că pentru Republica Moldova, Ucraina a fost şi va rămâne un bun vecin şi un partener credibil.

”Din păcate, ambele țări au parte de probleme comune: sărăcia, corupția și conflicte regionale nestinse”, a subliniat Igor Grosu, asigurându-l pe Dmitri Razumkov că Republica Moldova respectă integritatea teritorială a Ucrainei și pledează pentru pace și liniște în regiune.

La final, Igor Grosu și Dmitri Razumkov au convenit să intensifice eforturile de cooperare și să facă tot posibilul ca cetățenii din ambele țări să aibă parte de siguranță şi un trai mai bun.

foto: Parlament

img21005574

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!