ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 14 mii de persoane au solicitat ambulanța în ultima săptămână

10:07 | 03.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. În perioada 26 iulie-1 august la Departamentul Dispecerizare al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 14 549 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului, cele mai frecvente solicitări au fost urgențele respiratorii - 2 523 de solicitări, urmate de cele cardiovasculare - 2 111, urgențele neurologice - 1960 și cele traumatologice - 1 518 solicitări.

Echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate în cazul a 68 accidente rutiere. Ulterior, 69 de victime au fost transportate la Unitățile de Primire Urgentă Spitalicească.

În perioada de referință au fost înregistrate 197 solicitări pe motivul urgențelor infecțioase și 69 solicitări ce țin de urgențele toxice. Echipele de medici de pe ambulanță au acordat asistență medicală urgentă la 23 persoane, care s-au intoxicat cu medicamente și la 14 persoane care au avut intoxicație alcoolică.

În ultima săptămână a lunii iulie s-au înregistrat 127 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care șapte insolații și două sincope.

foto: ambulanta.md

img21005589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!