ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au anunţat condiţiile de aplicare la granturi pentru gestionarea deşeurilor

11:01 | 03.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în parteneriat cu Unitatea de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului (UIPM) au lansat un Program de grant destinat gestionării specifice a unor fluxuri de deșeuri în Republica Moldova: uleiuri uzate, anvelope uzate și vehicule scoase din uz. Perioada de depunere a dosarelor de participare este 2-20 august curent, transmite MOLDPRES.

În cadrul Programului de grant vor fi implementate proiecte aferente gestionării deșeurilor, cu scopul de a spori capacitatea de prevenire, depozitare, reutilizare, reciclare și a promova piețele pentru produsele cu conținut reciclat.

Eligibili pentru a depune cereri sunt persoanele juridice, cu orice formă de organizare, înregistrate conform legislației Republicii Moldova, ce activează pe teritoriul țării și au o experiență de cel puțin 3 ani de activitate în domeniul colectării, reciclării, reutilizării și eliminării deșeurilor; organizații ale societății civile, precum și sunt încurajate parteneriatele cu APL.

Costurile eligibile pentru proiecte sunt de la 5 000 până la 25 de mii de euro. Din suma totală, 80% va constitui suma de grant, iar 20 la sută va fi contribuția proprie a aplicantului.

foto: MADRM

img21005592

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!