ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 18% din populația țării a fost imunizată împotriva COVID-19

11:17 | 03.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. În Republica Moldova au fost administrate 1 051 038 mii de doze de vaccin anticovid, ceea ce reprezintă o rată de imunizare de 18%, fără însă a contabiliza și persoanele vaccinate în afara țării. Rapelul a fost administrat la 499 614 persoane. Datele au fost prezentate astăzi de conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în cadrul unei conferințe de presă, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, până în prezent, țara noastră a recepționat peste un milion 530 mii de doze de vaccin. Din totalul vaccinurilor recepționate, stocurile de Astra Zeneca au fost utilizate în proporție de peste 95%, Sputnik V – 95,7%, Pfizer – în jur de 62%,  Sinovac – peste 80%, iar cu Johnson&Johnson s-au imunizat 65 mii de persoane.

Conducerea MSMPS a reiterat necesitatea intensificării procesului de imunizare, mai ales după ce tulpina Delta a virusului a fost confirmată pe teritoriul Moldovei, în acest sens fiind deschise pe teritoriul țării 500 de puncte de vaccinare.

Autoritățile din sănătate au precizat că în scurt timp în țară vor ajunge noi loturi de Astra Zeneca și Pfizer.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!