ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întreprinderi de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de finanţare externă

11:33 | 03.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Suedia și Marea Britanie oferă granturi a câte 40 de mii de dolari organizațiilor de susținere a afacerilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor la concurs este 16 august, transmite MOLDPRES.

Asistența financiară este oferită prin concurs, în cadrul proiectului Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade). Potrivit PNUD Moldova, programul de granturi va susține financiar cel puțin cinci proiecte elaborate și prezentate de către un consorțiu de organizații de sprijin al afacerilor de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Proiectele selectate vor beneficia de suport financiar pe o perioadă de până la 18 luni, pentru a identifica necesitățile și a acorda sprijin pentru sectorul privat, consolidarea dialogului public-privat, formularea unor soluții de politici fezabile pentru îmbunătățirea climatului de afaceri pe ambele maluri ale râului Nistru.

Concursul acordă o atenție sporită consolidării asociațiilor de afaceri ale femeilor din regiunea transnistreană, inclusiv celor cu dizabilități. Dosarul trebuie să conțină o cerere de finanțare, semnată de organizațiile partenere, bugetul proiectului, semnat de organizațiile partenere, copia de pe certificatele de înregistrare și a statutului pentru fiecare organizație parteneră, CV-urile personalului și experților-cheie, care urmează a fi implicați în implementarea proiectului.

În următorii doi ani, PNUD, cu asistența financiară a Suediei și Marii Britanii, va continua să sprijine întreprinderile de pe ambele maluri ale Nistrului prin intermediul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), în vederea dezvoltării capacităților lor de export și facilitării comerțului pe piețele europene. Suportul oferit va contribui, de asemenea, la abilitarea economică a femeilor și reducerea inegalităților prin încurajarea unei participări mai mari a femeilor și a grupurilor social vulnerabile.

foto: Wikipedia

img21005595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!