ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Încasările Serviciului Vamal au crescut cu 25% față de anul trecut

10:39 | 04.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Încasările Serviciului Vamal în primele şapte luni ale anului 2021 se ridică la circa 15 miliarde de lei /peste 700 mln de euro/, în creștere cu 25,5% față de încasările din aceeași perioadă a anului 2020, transmite MOLDPRES.

„Cifra încasărilor este în creștere cu peste 21% comparativ și cu anul 2019 (ianuarie-iulie), chiar dacă în acea perioadă activitatea agenților economici nu se desfășura în condițiile crizei provocate de pandemie. Totodată, în luna iulie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 2,3 miliarde de lei, cu cca 18% mai mult față de luna similară a anului 2020”, indică Serviciul Vamal.

Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 50 310 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 291 237 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Sculeni, cu 80 426 și respectiv, 49 953 de traversări.

„Serviciul Vamal activează la capacitate sporită, în contextul tendinței specifice perioadei estivale de creștere a fluxului mijloacelor de transport la frontieră. Facem apel către participanții la traficul transfrontalier să-și planifice ruta înainte de a porni la drum și să se orienteze spre punctele de trecere a frontierei cu trafic mai puțin intens. Dacă aveți nevoie de informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriți să depuneți o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, puteți contacta Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal, la numărul +373 22 788 888 (24/24)”, conform instituției.

foto: Serviciul Vamal 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!