ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Başcanul Irina Vlah a mulțumit României pentru sprijinul acordat

12:42 | 04.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, s-a întâlnit astăzi cu Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

În cadrul întâlnirii, a fost discutat subiectul evoluției lucrărilor de construcție a blocului nou al Liceului „Mihai Eminescu” în municipiul Comrat.

De asemenea, bașcanul i-a vorbit ambasadorului despre rezultatele vizitei la Iași și despre discuția cu edilul localității, Mihai Chirica. Părțile au decis să analizeze posibilitățile practice de cooperare și susținere a autonomiei în dezvoltarea sectorului IT și în industrializarea economiei.

Irina Vlah i-a mulțumit ambasadorului Ioniță pentru susținerea inițiativelor autorităților UTA Găgăuzia, menite să îmbunătățească nivelul de trai al locuitorilor regiunii.

„Suntem recunoscători Guvernului României pentru sprijinul acordat în dezvoltarea sistemului educațional. Grădinițele și școlile sunt elemente importante ale infrastructurii sociale, iar dezvoltarea lor ajută la convingerea oamenilor să-și lege viitorul de Găgăuzia. Vom învăța de la colegii noștri din România cum să dezvoltăm sectorul IT și să atragem investiții în industrializarea economiei – în aceste domenii România este un lider recunoscut”, a menționat Irina Vlah.

foto: gagauzia.md 

img21005635

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!