ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania susţine trei proiecte de dezvoltare în centrul ţării

10:32 | 05.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a convocat în ședință de lucru reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și antreprenorii care execută lucrări de construcție la trei proiecte: doua de îmbunătățire și extindere a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în oraşele Ungheni și Călărași și unul de eficientizare energetică a Liceului teoretic "Ion Vatamanu" din Strășeni, transmite MOLDPRES.

În cadrul acestei ședințe s-a discutat despre lucrările de construcție la proiectul  "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în mun. Ungheni", unde până în prezent, au fost construiți aproximativ 9,5 km de apeduct (inclusiv 867 branșamente) și aproape 7,3 km de canalizare gravitațională (inclusiv 507 racorduri la rețeaua de canalizare). Tot aici, au fost construite două stații de pompare și pozați 770 m de canalizare sub presiune. Valoarea contractului de antrepriză constituie 55 mln 731,7 mii lei, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni.

Totodată, au fost examinate lucrările de construcție la proiectul "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în or. Călărași", unde până în prezent au fost construiți aproximativ 13,0 km de apeduct (inclusiv 6 branșamente) și aproape 4,9 km de canalizare gravitațională (inclusiv 76 racorduri la rețeaua de canalizare). Valoarea contractului de antrepriză constituie 33 mln 675,1 mii lei, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni.

De asemenea, participanții la întrunire au detaliat și lucrările realizate în cadrul proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului teoretic "Ion Vatamanu" din Strășeni", acolo unde au fost efectuate lucrări de montare a cablajului electric și se execută găurile pentru ventilația nouă. Tot aici, se finalizează montarea termoizolantului pe exterior și a fost schimbată învelitoarea. Valoarea contractului de antrepriză constituie 23 mln 187,7 mii lei, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni.

Cele trei proiecte menționate mai sus sunt finanțate de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova". Acesta este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul german pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. 

foto: ADR Centru

img21005653

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!