ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANTA atenţionează asupra combaterii corupţiei în transportul rutier și activitățile conexe

14:00 | 05.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție (CNA) au lansat o campanie de informare și sensibilizare vizând riscurile și consecințele implicării în acte de corupție în domeniul transport rutier și activități conexe transportului rutier, transmite MOLDPRES.

Scopul campaniei constă în informarea și sensibilizarea atât a agenților publici ai ANTA, cât și operatorilor de transport rutier, activități conexe transportului rutier și cetățenilor în general, referitor la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție, la rigorile integrității, precum și mecanismele de denunțare a manifestărilor de corupție și a oricărui alt comportament corupțional la Linia Națională Anticorupție și Linia specializată anticorupție din cadrul ANTA. 

“Am avut posibilitatea de a discuta cu reprezentanții a 59 de întreprinderi autorizate pentru a desfășura activitate de inspecție tehnică periodică despre riscurile de corupţie, despre gravitatea acceptării sau dării de mită, de a reflecta asupra consecinţelor nedenunţării actelor de corupţie, precum și transmiterea unui mesaj clar: este de datoria fiecăruia, oriunde s-ar afla, să pună în capul mesei comportamentul conform legii, să nu cadă pradă tentaţiilor de a se îmbogăţi uşor şi să informeze instituţiile competente despre cazurile de corupţie care le-au devenit cunoscute”, indică ANTA.

Angajaţii ANTA în comun cu reprezentanții CNA s-au deplasat la sediul întreprinderilor autorizate în vederea desfășurării activității de inspecție tehnică periodică pentru a distribui materiale informative, în scopul promovării integrității în domeniul transport rutier. Pe parcursul următoarelor zile, va continua comunicarea cu oamenii, care vor fi informaţi despre fenomenul corupției și consecințele care le are acesta asupra bunei funcționalități a entităților publice, dar și a societăţii, în general.

Instituţiile nominalizate au atenţionat că în caz de depistare a neregulilor în activitatea transportului rutier, pot fi contactate liniile specializate anticorupție ANTA: 0(22)832 065 şi CNA: 0 800 5555.

foto: ANTA

img21005662

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!