ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Meteorologii au anunțat până sâmbătă Cod galben de instabilitate atmosferică

14:09 | 05.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat, pentru perioada 5-6 august, Cod galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat se prevăd descărcări electrice, izolat averse (15-35 l/m2) însoțite de grindină și vijelie de până la 15-20 m/s.

Vineri, 6 august, se vor înregistra până la 31 de grade Celsius, ziua, şi până la 22 grade - noaptea.

În caz de Cod galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în râuri şi râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

foto: SHS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!