ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul va majora numărul de membri ai Biroului permanent

14:59 | 05.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Numărul de membri ai Biroului permanent al Parlamentului va fi majorat cu un deputat. Constantin Starîș, din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, urmează să fie inclus în componența acestuia, transmite MOLDPRES. 

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de astăzi, cu votul unanim al membrilor săi, raportul la un proiect de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Legislativului privind componența numerică și nominală a Biroului permanent al Parlamentului.

Astfel, în legislatura a XI-a, componența numerică a Biroului permanent va constitui 13 membri.

Din acesta fac parte, din oficiu, Președintele Parlamentului Igor Grosu,  vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea.

Din partea Fracțiunii PAS din Biroul permanent fac parte Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vladimir Bolea, Dan Perciun; Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Constantin Starîș; Fracțiunii Partidului ”Șor” – Denis Ulanov.  

Biroul permanent al Parlamentului este organul de lucru al Legislativului și se formează ținându-se cont de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în legislativ.

foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!