ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavriliţă: Nu vom admite creșterea cheltuielilor

10:49 | 06.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/.  Premierul desemnat, Natalia Gavriliță, a descris drept „profesionistă și integră” echipa guvernamentală cu care s-a prezentat astăzi în fața deputaților pentru a cere vot de încredere Parlamentului. Gavriliță a argumentat reorganizarea în 13 ministere a celor nouă entități existente prin faptul că domeniile de activitate sunt prea vaste și necesită o abordare profesionistă, transmite MOLDPRES.

Șeful Guvernului desemnat a spus că formula de reorganizare a executivului de pe timpul Guvernului Filip nu mai este potrivită realității. În condițiile pandemiei, susține Gavriliță, s-a impus divizarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în două entități distincte pentru că responsabilitățile sunt mult prea mari pentru un singur ministru.

„Fiecare ministru va veni cu o listă a priorităților, cu lista personalului necesar și ulterior vom opera o reorganizare în cadrul ministerului. La o primă etapă nu vom disponibiliza personalul, cu excepția funcțiilor politice, dar ulterior, ar putea fi mai mulți secretari de stat. Totuși, numărul general de angajați per domeniu nu va crește, pentru că nu dorim să creștem cheltuielile”, a spus Natalia Gavriliță în plenul Legislativului.

În același context, Gavriliță și-a exprimat certitudinea că echipa pe care și-a ales-o este incoruptibilă și profesionistă și va reuși să pună în aplicare programul de guvernare asumat.

„Am încredere în această echipă. Unul din criteriile în baza căruia s-a făcut selecția este integritatea. Evident, am discutat despre experiența persoanei. Sunt cei mai potriviți oameni pentru aceste funcții, sunt persoane care au experiență în domeniul public și sunt oameni respectați în domeniile lor de activitate”, a punctat Gavriliță.

foto: MOLDPRES

img21005681

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!