ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localități au rămas fără energie electrică

11:17 | 06.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Precipitațiile abundente cu descărcări electrice și vântul puternic din noaptea și dimineața zilei de astăzi au provocat numeroase căderi de arbori și crengi peste liniile electrice aeriene, producând astfel rupturi de conductoare și defecțiuni ale echipamentelor soldate cu întreruperea avariată a livrării energiei către consumatorii deserviți din partea de centru și sud a țării, inclusiv din suburbiile municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES cu referire la Premier Energy.

Potrivit întreprinderii, cele mai afectate raioane sunt Cimișlia, Hâncești, Criuleni, Nisporeni, Telenești, Ialoveni, Căușeni, Anenii Noi, Comrat, Cahul și Leova. „Astfel, conform situației operative de la ora 9:00 a zilei de 6 august, energia electrică lipsește parțial sau în totalitate în 43 de localități”, anunţă Premier Energy.

Pentru desfășurarea operativă a lucrărilor de restabilire a serviciului, în teren au fost activate mai multe echipe mobile cu scopul de a restabili furnizarea energiei electrice către consumatori.

„Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni și copaci; nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare; nu lăsați fără supraveghere copii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice; țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol; supravegheați copii și explicați-le regulile de securitate electrică; cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau dacă sunt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact. Despre orice incident informați în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h -  022 43 11 11”, precizează sursa citată.

În același timp, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că salvatorii au intervenit la eliberarea traseelor blocate de copacii doborâți de rafalele de vânt puternic în localitățile Corjeuți și Criva, raionul Briceni, Viișoara și Alexăndreni, raionul Edineț. Asemenea misiuni au fost efectuate în raionul Dondușeni, localitatea Ariorești, precum și pe traseul de ocolire a orașului Dondușeni. De asemenea, salvatorii au înlăturat un arbore prăbușit pe o casă de locuit din satul Cneazevca, raionul Leova.

foto: IGSU

img21005684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!