ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția şi salvatorii au intervenit pentru a reduce riscul inundațiilor

16:47 | 06.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. În urma ploilor puternice de noaptea trecută, polițiștii și salvatorii au intervenit în mai multe localități din țară, pentru a reduce riscul de inundații. Sute de polițiști din subdiviziunile teritoriale, în comun cu angajați ai Inspectoratului general de Situaţii de Urgenţă (IGSU) și autorităţile locale, au fost alături de cetățeni ca să nu le fie inundate gospodăriile, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului de Interne, au fost verificate şi evaluate riscurile blocării tronsoanelor de drumuri publice, a lacurilor, râurilor și bazinelor acvatice, precum și casele de locuit aflate în zonele de risc. În prezent, sunt blocate trei tronsoane (unul la Leova și două la Strășeni).

Oamenii legii au intervenit în zeci de cazuri, unde au acordat ajutor oamenilor din Criuleni, Ialoveni, Leova și Ocnița. În același timp, polițiștii monitorizează circulația rutieră în aceste localități, pentru a preveni producerea accidentelor.

“În continuare vom asigura monitorizarea situației şi, la necesitate, vom oferi suport celor din zonele de risc. În situații de urgență vă îndemnăm să apelați 112”, a precizat sursa citată.

foto: facebook.com

img21005698

img21005698

img21005698

img21005698

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!