ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Extinderea beneficiilor pentru familii a dus la creşterea căsătoriilor şi a naşterilor în Ungaria

13:08 | 08.08.2021 Categorie: Externe

Budapesta, 8 aug. /MOLDPRES/. Pe măsură ce guvernul a extins beneficiile pentru familii, a crescut şi numărul căsătoriilor şi al naşterilor, a declarat sâmbătă ministrul ungar pentru Familie, Katalin Novak, relatează MTI, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

Ea a menţionat într-un comunicat că guvernul a acordat prioritate familiilor în ultimul deceniu. În nicio altă ţară din UE dorinţa de a avea copii nu a crescut atât de mult ca în Ungaria din 2010.

Interesul din străinătate faţă de politicile familiale maghiare este, de asemenea, în creştere, a spus ministrul, adăugând că, în pofida greutăţilor provocate de pandemie, încrederea în guvern pentru a-i ajuta pe oameni să întemeieze o familie şi să crească copii a rămas de nezdruncinat.

Cu aproape 5 la sută din PIB, guvernul ungar cheltuieşte cel mai mult pentru familii din Europa, a spus Novak.

Ultima dată când rata căsătoriilor a fost atât de ridicată în Ungaria a fost în 1986, în timp ce numărul divorţurilor nu a mai fost atât de scăzut din 1962, se arată în comunicat.

Numărul căsătoriilor aproape că s-a dublat din 2010, în timp ce numărul divorţurilor este cu 37% mai mic, iar disponibilitatea de a avea copii a crescut cu aproape 24%.

Novak a declarat că guvernul va continua să transmită familiilor beneficiile creşterii economice. În cazul în care creşterea economică depăşeşte 5,5% pe an, părinţii cu copii îşi vor recupera impozitele până la nivelul impozitului pe salariul mediu, a explicat ea.

Katalin Novak/ facebook

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!