ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii supraveghează lacul Comrat, unde există riscul revărsării după ploi

10:38 | 09.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. În UTA Găgăuzia continuă lucrările de fortificare a digului de protecție la lacul din apropierea orașului Comrat, cu scopul prevenirii revărsării apei și evitării situațiilor de criză, cauzate de intemperii, transmite MOLDPRES.

Conform datelor de la Direcția regională situații excepționale, pe parcursul zilei de ieri, cinci unități de tehnică specializată ale autorităților publice locale au lucrat la fața locului pentru întărirea digului de protecție, iar angajații Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) monitorizează nivelul apei în lacul Comrat.

„Potrivit datelor înregistrate, activitățile de prevenire a riscului de revărsare a apei au durat peste 16 ore pe o suprafață de 1500 m2 , digul fiind întărit în înălțime de la 25 până la 30 cm, iar în unele zone până la 50 cm”, indică IGSU.

De asemenea, specialiștii IGSU continuă monitorizarea nivelului apei în bazinele acvatice din localitatea Dezghingea și satul Bugeac, UTA Gagauz-Yeri. Salvatorii vor continua monitorizarea și coordonarea situației la Comrat.

Foto: IGSU

img21005735

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!