ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Procurorii au inițiat percheziții într-un dosar de corupție la Institutul de Proiectări

11:02 | 09.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție, cu suportul Centrului Național Anticorupţie, desfășoară astăzi percheziții simultane la peste 55 de adrese, vizați fiind atât responsabili de la Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului (IPOT), cât și beneficiari ai unor companii, transmite MOLDPRES.

Procesul penal a fost inițiat la începutul acestui an, pe faptul abuzului în serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență, iar în urma investigațiilor procurorii au documentat acțiunile ilicite ale responsabililor de la ÎS “Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului”.

„Mai exact, potrivit probatoriului, în intervalul martie – iulie 2021, specialiștii IPOT ar fi pretins și primit de la persoane fizice și beneficiari ai unor companii sume cuprinse între 250 și 2000 euro. În schimbul acestor sume, responsabilii diminuau bonitatea solului în studiul pentru terenurile deținute de beneficiarii investigațiilor pedologice, prejudiciind astfel bugetul administrațiilor publice locale în proporții deosebit de mari”, indică Procuratura Generală.

Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni pe parcurs.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!