ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

ANSA a retras din comerţ mai multe tipuri de îngheţată

11:36 | 09.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a inițiat o anchetă de serviciu, după ce, la data de 19 iulie curent, pe portalul sistemului rapid de alertă (RASFF) al Uniunii Europene a apărut notificarea referitor la conținutul de oxid de etilenă în materia primă care a fost utilizată pentru producerea unor sorturi de înghețată, care au ajuns și pe rafturile magazinelor din Republica Moldova, transmite MOLDPRES. 

Conform ANSA, prin intermediul subdiviziunilor sale teritoriale, au fost întreprinse toate măsurile necesare pentru identificarea importatorilor acestor produse. 

„În cadrul anchetei de serviciu a fost stabilit că produsele au fost importate de trei companii, iar în baza documentelor ce atestă trasabilitatea produselor au fost identificate locurile unde s-au distribuit aceste produse și a fost asigurată retragerea lor din loturile de producție, menționate în notificare ca fiind contaminate”, indică ANSA.

Conform sursei citate, în procesul desfășurării anchetei de serviciu, au fost retrase din rеțеаua de соmеrț următoarele produse:  Bounty înghețată 39,1 g/50,1 ml/24/24 – 25 840 bucăți; Snickers înghețată 48 g/53 ml/24/24 – 457 788 bucăți; Snickers înghețată 66 g/72,5 ml/24/24 – 16 689 bucăți; Twix înghețată 40 g/50 ml/24/24 – 8 856 bucăți ș.a.

Loturile retrase se află sub restricția de a fi comercializate și urmează a fi returnate în țara de origine.

Foto: ANSA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!