ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Primăria Chișinău cere să fie denunțată colectarea ilicită de bani de la părinți

12:01 | 09.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. În cazul semnalelor de colectare a banilor de la părinți, instituțiile municipale de învățământ vor fi inspectate, transmite MOLDPRES.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că a dispus crearea unei comisii speciale de control care va verifica semnalele de colectare neautorizată a resurselor financiare în instituțiile municipale de învățământ.

Potrivit edilului capitalei, fiecare instituție municipală de învățământ este obligată să afișeze cheltuielile efectuate la reparația și dotarea instituțiilor din resursele financiare acordate de municipalitate. “Anunțurile trebuie să fie plasate online, dar și pe panourile informative, pentru ca fiecare părinte să vadă pe ce au fost cheltuiți banii”, a specificat primarul.

În același timp, el a cerut ca fiecare instituție de învățământ să anunțe unde sunt create asociații de părinți, ce surse financiare se colectează și pe ce sunt cheltuiți banii. “Aceste rapoarte trebuie făcute public și transmise către autorități”, a subliniat sursa citată.

Primarul Chișinăului a solicitat locuitorilor capitalei să denunțe orice colectare ilicită de resurse financiare. El a precizat că în anul curent, din bugetul municipal, pentru lucrări de reparaţie și dotarea a 115 şcoli şi grădiniţe au fost alocate circa 130 de milioane de lei. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!