ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia îşi extinde planurile de construcţii militare pe insulele Kurile

13:29 | 09.08.2021 Categorie: Externe

Moscova, 9 aug. /MOLDPRES/. Rusia plănuieşte să construiască încă 51 de facilităţi militare în Insulele Kurile, a anunţat agenţia TASS citând o declaraţie făcută luni de ministrul Apărării generalul Serghei Şoigu, transmite MOLDPRES cu referire la Agerpres și Reuters.

O parte a lanţului este revendicată de Japonia, iar disputa teritorială asupra unora dintre insule datează din perioada în care Uniunea Sovietică le-a confiscat la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi a împiedicat cele două ţări să semneze un tratat de pace oficial.

Generalul Şoigu a declarat că peste 30 de clădiri au fost ridicate pe insule, inclusiv şapte unităţi de locuit pentru personalul militar de pe insulele Iturup şi Kunashir, revendicate de Japonia şi cunoscute sub numele de Teritoriile de Nord.

Acesta nu a oferit detalii cu privire la tipurile de clădiri pe care Rusia intenţionează să le construiască în anii următori.

Foto: EPA

img21005745

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!