ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sergiu Gaibu și Andrei Spînu au fost prezentați echipelor ministeriale

14:10 | 09.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, și vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, au fost prezentați astăzi echipelor ministeriale de către şeful Executivului Natalia Gavrilița, transmite MOLDPRES.

 „Având majoritate parlamentară, suntem perfect aliniați spre viziunea de schimbare. E necesar să creștem încrederea cetățenilor în instituțiile statului. Am decis să separăm Ministerul Economiei de cel al Infrastructurii, pentru ca să acordăm o atenție mai mare acestor două domenii de importanță majoră. Avem o agendă ambițioasă în domeniul dezvoltării economiei și cel al infrastructurii și ne dorim ca cetățenii să vadă rapid rezultatele muncii noastre”, a spus Natalia Gavrilița.

În fața colectivului cu care va munci, Sergiu Gaibu a menționat că în următoarea perioadă instituția pe care o va conduce va manifesta o grijă mai mare față de antreprenori și se va eficientiza colaborarea acestora cu instituțiile statului. 

“Vom identifica soluțiile necesare pentru crearea unui climat favorabil pentru  dezvoltarea antreprenoriatului. De asemenea, vom lucra și pentru atragerea investițiilor. Trebuie să reorganizăm economia astfel încât să putem beneficia maxim posibil, să valorificăm potențialul uman pe care îl avem, să susținem atât investițiile străine, cât și producătorii locali, pentru ca ei să poată opera corect și eficient”, a opinat Gaibu.

La rândul său, vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a precizat că își dorește o echipă proactivă. “Aștept soluții cum putem să mișcăm lucrurile spre binele țării. Am un mesaj important pentru șefii instituțiilor subordonate – fie începeți să construiți drumuri bune, fie plecați. Vom avea toleranță zero față de corupție”, a relevat Andrei Spînu.

Foto: MEI

img21005749

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!