ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe persoane au fost reținute în dosarul corupției la Institutul de Proiectări

14:20 | 09.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Optsprezece persoane, printre care vicedirectorul și alți cinci responsabili de la Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului (IPOT), au fost reținuți astăzi de Procuratura Anticorupție și Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), în dosarul inițiat pe faptul abuzului în serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență, transmite MOLDPRES.

„Pe lângă cei șase responsabili din cadrul IPOT, au fost reținute și 12 persoane fizice, inclusiv beneficiari ai unor companii. Reținerile survin ca urmare a peste 55 de percheziții desfășurate în această dimineață la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele persoanelor vizate, actualmente acestea fiind audiate, cu respectarea garanțiilor procesuale, stabilite de lege”, indică Procuratura Generală. 

Sursa citată precizează că procesul penal a fost inițiat la începutul acestui an, iar potrivit probatoriului, în intervalul martie – iulie 2021, specialiștii IPOT ar fi pretins și primit de la persoane fizice și beneficiari ai unor companii sume cuprinse între 250 și 2000 de euro. În schimbul acestor sume, responsabilii diminuau bonitatea solului în studiul pentru terenurile deținute de beneficiarii investigațiilor pedologice, prejudiciind astfel bugetul administrațiilor publice locale în proporții deosebit de mari.

Urmărirea penală pe marginea acestui dosar continuă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!