ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul l-a prezentat colectivului pe ministrul Finanţelor

15:05 | 09.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița l-a prezentat astăzi colectivului Ministerului Finanțelor, pe ministrul Dumitru Budianschi, transmite MOLDPRES.

„Avem oportunitatea ca în următorii patru ani să conlucrăm în formulă completă – Guvern, Parlament, Președinte. Trebuie să eficientizăm cheltuielile publice și să orientăm banii spre proiecte cu impact. La fel, este necesar să îmbunătățim executarea bugetului și să mărim rata de absorbție a fondurilor pentru infrastructură, după exemplul altor țări. Avem ambiții foarte mari și în domeniul infrastructurii. De aceea, vă îndemn pe fiecare să puneți umărul și să demonstrăm cetățenilor că pot avea încredere în stat”, a declarat Natalia Gavrilița.

Dumitru Budianschi a menționat că „activitatea Ministerului Finanțelor se va axa pe cinci direcții de dezvoltare: îmbunătățirea eficienței Serviciului Vamal; îmbunătățirea și fortificarea proceselor bugetare; sporirea eficientei utilizării resurselor publice în toate instituțiile publice; conlucrarea și cooperarea eficientă a tuturor ministerelor și agențiilor și îmbunătățirea managementului datoriei publice”.

„Pentru a implementa obiectivele și prioritățile Guvernului, Ministerul Finanțelor este obligat să creeze toate condițiile de asigurare a informației fiscale și financiare pe toate planurile și proiectele implementate. Trebuie să asigurăm un pachet de finanțare care să asigure o dezvoltare accelerată a Republicii Moldova. Unica soluție și cheia succesului este munca zilnică și bine organizată a fiecăruia dintre noi”, a relevat oficialul.

Guvernul condus de Natalia Gavrilița a primit votul de învestitură din partea Legislativului la 6 august.

Foto: Guvern

img21005753

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!