ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Justiţiei a fost prezentat colectivului

15:43 | 09.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a fost prezentat astăzi echipei ministeriale de către premierul Natalia Gavriliţă, transmite MOLDPRES.

„Avem obiective foarte clare în domeniul reformei justiției, al reformei procuraturii și a domeniului judecătoresc. De-a lungul anilor, au fost mai multe reforme care nu au contribuit la îmbunătățirea actului justiției. Acum avem o situație favorabilă schimbării. Președintele, Parlamentul și Guvernul lucrează într-o echipă. Avem același deziderat și vom beneficia de acești patru ani de stabilitate politică să facem tot ce e nevoie. Va trebui să muncim cu abnegație pentru ca să aducem aceste rezultate în viața reală, nu doar pe hârtie. Vă îndemn pe fiecare să vă implicați”, a declarat Prim-ministrul Natalia Gavrilița, în cadrul evenimentului de prezentare a noului ministru al Justiției.

La rândul său, Sergiu Litvinenco a menționat că „reforma justiției care este foarte așteptată de oameni”. „Ministerul Justiției are atribuția să elaboreze, să implementeze și să promoveze politici și reforme prin care să ajungem la realizarea reformei justiției și să aducem acea dreptate de care au nevoie cetățenii. Trebuie să ducem până la capăt acea strategie de reformare a justiției, care a fost elaborată în cadrul ministerului. La fel, trebuie să elaborăm o lege cu privire la evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor, care ar fi în corespundere cu prevederile constituționale și cu standardele Comisiei de la Veneția și ar fi implementată în așa fel încât, la final, să putem spune că am făcut niște pași foarte concreți spre a avea judecători și procurori corecți și respectiv, spre a realiza reforma justiției. Mizez pe suport, astfel încât împreună sa facem această reformă și să edificăm acel stat de drept de care are nevoie Republica Moldova”, a spus oficialul.

Premierul Natalia Gavrilița și noul Cabinet de miniștri au primit votul de învestitură din partea Parlamentului în data de 6 august.

Foto: Guvern

img21005756

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!