ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Iurie Ţurcanu a fost prezentat colectivului Agenției de Guvernare Electronică

17:17 | 09.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, a fost prezentat, astăzi, de către Prim-ministrul Natalia Gavrilița, colectivului Agenției de Guvernare Electronică, transmite MOLDPRES.

„Trăim într-o lume în care tehnologiile au un rol extrem de important, iar digitalizarea devine indispensabilă pentru orice societate. Există voință politică să asigurăm interacțiunea eficientă între sistemele statului, iar oamenii să nu mai meargă de la o instituție la alta. Trebuie să muncim și să arătăm rezultate imediate. Depindem foarte mult de infrastructura informațională și trebuie să o îmbunătățim și gestionăm eficient. Este nevoie să minimalizăm riscurile și să acționăm mai departe astfel încât aceste sisteme să aducă doar beneficii. Vă îndemn să facem echipă, să îmbunătățim viața cetățenilor, dar și să câștigăm respect față de țară din partea străinilor”, a spus Natalia Gavrilița în adresarea sa către colectivul agenției.

La rândul  său, Iurie Țurcanu a menționat că „în programul de activitate al Guvernului avem trasate mai multe obiective, începând cu organizarea și identificarea soluțiilor IT și terminând cu mentenanța și accesibilitatea tuturor serviciilor pentru cetățenii din țară și din diasporă”.

„Va trebui să asigurăm o sinergie între instituții și, fiind un vârf de lance în acest proces, să putem să asigurăm eficiență și să punem în valoare digitală toate sectoarele. În următoarele zile, săptămâni și luni vom avea sarcina principală de a ne coagula eforturile ca să creăm acel model prin care vom putea să generăm rezultate zilnic. În tot ce facem noi, prin servicii, prin generare de eficiență operațională, prin crearea condițiilor de utilizare a tehnologiilor Informaționale vom pune interesele cetățenilor în capul mesei”, a relevat oficialul.

Guvernul condus de Natalia Gavrilița a primit votul de învestitură din partea Legislativului la 6 august.

Foto: Guvern

img21005761

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!