ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Guvernul Gavrilița a aprobat, în prima sa ședință, o serie de demisii și numiri

17:31 | 09.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a votat, în ședința de astăzi numirea mai multor secretari de stat și șefi ai unor agenții de stat, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Membrii Executivului au votat pentru demisia Gabrielei Cuneva din funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor, dar și a Iulianei Drăgălin, Mihail Lupașcu, Marianei Botezatu, din funcția de secretari de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii.

La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au fost eliberați din funcție secretarii de stat Daniela Cujbă, Dumitru Socolan și Gheorghe Leucă, iar la Ministerul Justiției - Tatiana Tverdun și Alexandru Pleșca.

Și la Ministerul Afacerilor Interne au fost demiși patru secretari de stat: Mariana Grama, Cornel Lebedinschi, Gheorghe Bălan și Sergiu Golovaci, iar la Ministerul Apărării – Aurel Fondos și Vladimir Iliev. Tot în ședința de astăzi au fost eliberați din funcția de secretari de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Tatiana Nistorică, Mihai Machidon și Ghenadie Iurco.  

Guvernul a votat și demisia lui Ivan Gheorghiu și Nataliei Grîu din funcția de secretari al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dar și demisia Tatianei Zatîc și a lui Denis Cernelea, din funcția de secretari de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Cabinetul de miniștri a votat și pentru rechemarea lui Vladimir Golovatiuc din funcția de ambasador în Federația Rusă.

Anatol Ghilaș a fost eliberat din funcția de director general al Agenției Relații Funciare și Cadastru, Elena Beleaeva - din funcția de director general al Agenției Relații Interetnice, Ghenadie Țepordei - din funcția de director general al Agenției Proprietății Publice, Viorel Iustin - din funcția de director general al Agenției pentru Proprietatea Intelectuală. Tot astăzi Valentina Buliga a fost eliberată din funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

În ședința de astăzi a Guvernului a fost aprobată numirea în funcție a următorilor persoane: 

Veaceslav Dobândă, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene;

Veronica Mihailov-Moraru, secretar de stat la Ministerului Justiției;

Sergiu Diaconu, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne;

Rosian Vasiloi, șef al Inspectoratului Poliției de Frontieră;

Valeriu Mija, secretar de stat la Ministerul Apărării;

Sergiu Plop, secretar de stat la Ministerul Apărării;

Sergiu Gherciu, secretar de stat la Ministerul Mediului;

Rodica Iordanov, secretar de stat la Ministerul Mediului;

Zinaida Bezverhnîi, secretar de stat la Ministerul Sănătății;

Svetlana Nicolaescu, secretar de Stat la Ministerul Sănătății. 

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!