ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Speakerul Igor Grosu s-a întâlnit cu Secretarul general al APCEMN

17:54 | 09.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Președintele Legislativului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul general al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), Asaf Hajiyev, aflat în vizită la Chișinău, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Asaf Hajiyev i-a adresat lui Igor Grosu felicitări cu ocazia alegerii în funcția de Președinte al Parlamentului, dorindu-i succes în realizarea angajamentului de dezvoltare a Republicii Moldova și în eforturile comune de creștere a bunăstării popoarelor din regiunea Mării Negre.

Secretarul general al APCEMN a subliniat contribuția Legislativului Republicii Moldova la activitățile organizației și s-a arătat convins de buna cooperare reciprocă în continuare. 

Președintele Parlamentului a salutat prezența Secretarului general al APCEMN în țara noastră în contextul proiectării etapei noi de colaborare.

Igor Grosu a exprimat determinarea Legislativului pentru a imprima un nou impuls interacțiunii în cadrul APCEMN, organizație influentă în politica și economia regiunii Mării Negre.

Interlocutorii au împărtășit ideea privind necesitatea de a consolida cooperarea în arealul APCEMN pentru menținerea și fortificarea securității și bunăstării statelor din regiune.

Din APCEMN fac parte Parlamentele din 12 state – Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina, urmând să adere și Macedonia de Nord.

R. Moldova a deținut mandatul de Președinte în exercițiu al APCEMN în prima jumătate a acestui an, iar în cadrul celei de-a 57-a Adunări Parlamentare a CEMN, găzduită de Chișinău în regim online pe 22 iunie anul curent, Președinția a fost transmisă Parlamentului României.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!