ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile capitalei au inițiat controale pentru depistarea și sancționarea șantierelor abandonate

08:47 | 10.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Direcția generală transport public și căi de comunicație a Primăriei Chișinău a inițiat controale în vederea depistării agenților economici care execută lucrări la rețelele tehnico-edilitare și nu restabilesc șantierele în termenele prevăzute, transmite MOLDPRES.   

Autoritățile municipale au făcut apel către proprietarii de rețele, de a se asigura că lucrările inițiate au fost finalizate corespunzător, cu restabilirea învelișului asfaltic. În caz contrar, vor fi aplicate sancțiuni. Șantierele abandonate favorizează deteriorarea fundației drumurilor și apariția tasărilor. De asemenea, săpăturile creează incomodități locuitorilor orașului.

Recent, a fost avertizat un operator de telefonie, pentru neexecutarea în termen a lucrărilor de restabilire a zonei de intervenție. Totodată, acesta a fost obligat să înlăture neconformitățile în timp util.

În context, autoritățile locale atenționează agenții economici care dețin șantiere de construcție sau diverse imobile, gestionarii blocurilor de locuințe, precum și proprietarii de locuințe la sol, despre aplicarea sancțiunilor pentru săpăturile pe drumurile publice, fără coordonarea acțiunilor cu serviciile municipale de profil. 

foto: chisinau.md

img21005771

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!