ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din municipiul Tiraspol și-a reluat activitatea

10:16 | 10.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din municipiul Tiraspol și-a reluat activitatea educațională, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, după ce au fost cunoscute circumstanțele stopării funcționării instituției de învățământ, Chișinăul a informat mediatorii și observatorii formatului de negocieri „5+2” și a sesizat Tiraspolul, cu exprimarea îngrijorării în legătura cu potențiala tensionare premeditată a situației în jurul acestei instituții de învățământ, apelul de a asigura respectarea înțelegerilor anterior agreate, a se abține de la acțiuni unilaterale, a elimina barierele artificiale și a contribui neîntârziat la soluționarea problemelor constatate.

În același timp, în informația prezentată se arată că reluarea activității instituției a fost un rezultat „al mobilizării eforturilor și a unei interacțiuni constructive". "Biroul politici de reintegrare și vicepremierul pentru reintegrare sunt într-un contact permanent cu oficiul reprezentantului politic de la Tiraspol, Misiunea OSCE în Moldova, partenerii internaționali relevanți și cu conducerea liceului, iar în rezultatul mobilizării eforturilor și a interacțiunii constructive, la ziua curentă s-a reușit depășirea dificultăților anterior remarcate și revenirea la o activitate funcțională a instituției, cu desfășurarea pregătirilor necesare pentru începutul noului an școlar și organizarea unui proces de studii calitativ”, se arată în comunicatul instituției.

Totodată, Biroul de politici de reintegrare menționează că, anterior, dificultăți aproximativ similare au fost raportate și din partea Liceului Teoretic „Evrika” din orașul Râbnița.

„Biroul politici de reintegrare în comun cu Ministerul Educației și Cercetării vor monitoriza constant situația tuturor celor opt instituții de învățământ cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană, pentru a fi asigurată buna lor funcționare și desfășurarea procesului educațional în conformitate cu exigențele naționale și internaționale în vigoare”, se mai menționează în comunicat.

foto: realitatea.md

img21005773

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!