ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Letonia a donat Republicii Moldova un lot de 30 de mii de doze de vaccin AstraZeneca

10:09 | 10.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Republica Moldova a recepționat ieri un lot de 30.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip AstraZeneca (Vaxzevria). Dozele au fost oferite cu titlu gratuit de Letonia și urmează să fie distribuite în mod proporțional în toate centrele de vaccinare din țară, transmite MOLDPRES. 

„Prin această donație, Letonia își reafirmă solidaritatea față de Republica Moldova. Imunizarea este cea mai bună șansă de a pune capăt pandemiei COVID-19. Aceste vaccinuri vor proteja aproape 15.000 de moldoveni pentru a-i menține în siguranță, sănătoși și în viață. E timpul să fim informați, implicați și să ne asumăm responsabilitatea”, a spus reprezentantul Ambasadei Letoniei în Republica Moldova, Kristīne Zinčenko.

Conform specialiștilor, vaccinul AstraZeneca (Vaxzevria) este sigur și eficient împotriva formelor grave și decese în proporție de 100%. Se administrează intramuscular, cu două doze, la un interval de 4 și 12 săptămâni. 

Anterior, Republica Moldova a recepționat un lot total de 513.600 de doze de vaccin AstraZeneca (Vaxzevria), dintre care 405.600 din partea României și 108.000 de doze prin intermediul Platformei COVAX. Până în prezent, 94% din acestea au fost asimilate.

De la începutul campaniei de vaccinare, în țara noastră au fost administrate 1.103.335 de doze de vaccin împotriva COVID-19.  

foto: Ministerul Sănătăţii

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!