ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În țară se redeschid mai multe secții de COVID-19

11:03 | 10.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Mai multe instituții medicale din țară au decis redeschiderea secțiilor pentru bolnavii de COVID-19, odată cu creșterea numărului de infectări, transmite MOLDPRES.

Astfel, potrivit Ministerului Sănătății, în ultimele zece zile au fost redeschise secțiile pentru pacienții bolnavi de COVID-19 la Cahul, Bălți, Ceadâr-Lunga, Comrat ş.a.

Şi în capitală, la Spitalul Clinic Republican ''Timofei Moşneaga'' a fost redeschisă la începutul săptămânii curente o secţie de terapie intensivă COVID-19 cu capacitatea de 14 paturi, însă cu posibilitatea de a mări numărul de locuri. 

Anterior, autoritățile de profil au anunțat că vor activa secțiile COVID-19 în localitățile unde numărul zilnic de îmbolnăviri crește semnificativ.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 4 400 de teste, fiind confirmate 177 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, inclusiv 18 de import. Astfel, până la ziua de astăzi, în țară s-au înregistrat 260 807 cazuri de COVID-19.

img21005776

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!